Imkersvereniging Frederiksoord e.o. is enthousiast om zich op diverse fairs in de gemeente Westerveld te presenteren. De vereniging wil het publiek informeren over het belang van bijenhouden en het hiermee ook in een bredere context te plaatsen.

De vereniging richt zich op het vergroten en delen van de kennis over bijen en het bijenhouden in een bredere context. Deze kennis delen ze door cursussen en workshops te verzorgen en door deel te nemen aan verschillende fairs. Hierdoor kunnen bezoekers kennis maken met de vereniging en haar activiteiten.

Sinds januari van dit jaar heeft de vereniging een standplaats op het prachtige 7ha grote terrein van de voormalige Tuinbouwschool in Frederiksoord. Hier zullen binnenkort de verenigingsbijen worden geplaatst en zullen tevens de theorie- en praktijkcursussen worden gegeven, evenals de Drachtplantencursus. Dit draagt allemaal bij aan het doel van de vereniging om imkeren in een groter geheel te bekijken.

Ook geïnteresseerden die niet lid zijn van de vereniging kunnen deelnemen aan de interessante drachtplantencursus.

Op de volgende fairs zal de vereniging aanwezig zijn:

  • Lente Fair op 13 en 14 mei 2023 in Frederiksoord
  • Wollig Landleven Fair op 21 mei 2023 in Vledder
  • Wollig Landleven Fair op 3 september 2023 in Diever
  • Wollig Landleven Fair op 1 oktober 2023 in Havelte

De fairs bieden de vereniging de kans om haar doelen en activiteiten te presenteren en om in contact te komen met het publiek. Tijdens deze beurzen zullen er leden van de vereniging aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en om informatie te verstrekken over het imkeren en verwante zaken.

Voor meer informatie over cursussen en lidmaatschap kun je contact opnemen met Miranda Stuiver (secretaris@imkers-frederiksoord.nl) of Adri Rademaker (voorzitter@imkers-frederiksoord.nl). Bezoek de vereniging op een van deze fairs en ontdek de wereld van het imkeren in een bredere context.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Comments

Geen reacties om te tonen.